Hírek

Okos választás a jövőért - E.ON útmutató

Az energiahatékony otthon nem csak megtakarítást eredményez, hanem jelentős anyagi előnyt is kínál. Az E.ON ebben a folyamatban hasznos tanácsokkal lát el minket.

A klímaváltozás, illetve az energiaárak emelkedése rávilágított az energiahatékonyság és a zöld technológiák fontosságára. Az energetikai felújítás kapcsán számos lehetőség áll rendelkezésünkre, mint például a napelemek, hőszivattyúk, otthoni elektromosautó-töltők és okos otthon megoldások. A kérdés tehát az, hogyan tudjuk a legkisebb erőfeszítéssel csökkenteni az energiatermelési költségeinket, növelni otthonunk kényelmét és védeni a környezetet? A megfelelő döntés meghozatalához szakértői tanácsra is szükség lehet - de kihez forduljunk segítségért?

Az E.ON díjmentes, online energetikai tanácsadást kínál, ami megoldást nyújt erre a kérdésre: személyre szabott javaslatokat dolgoznak ki családi, sor-, és ikerházak tulajdonosainak, a legoptimálisabb energiatermelési és energiafelhasználási megoldásokat figyelembe véve. A tanácsadás megkezdéséhez csupán ki kell tölteni egy felmérést az E.ON online felületén, ahol a ház műszaki paramétereiről és az energiafelhasználási szokásokról kérnek információt. Az adott válaszok alapján az energia szolgáltató elkészíti az ingatlanra szabott energetikai felújítási javaslatot, ami majd e-mailben érkezik meg. Ez tartalmazza a műszaki követelményeket is, amelyek alapján megkezdhető a felújítás a szabadon választott kivitelezővel.

Az E.ON nem csak tanácsadással, de anyagi támogatással is segíti a lakosságot az energiahatékonyság növelésében. Amennyiben a tanácsadás után egy éven belül megvalósul a felújítás és az E.ON által javasolt beruházásból legalább egy (kivéve a napelem rendszer telepítése), akkor az ügyfél jutalomban részesülhet az E.ON-tól. Ehhez hőszigetelés esetén 12, nyílászáró cseréjénél 10, fűtés korszerűsítésénél pedig 5 gigajoule éves megtakarítást kell elérni. Az energiamegtakarítás igazolását fel kell tölteni az E.ON oldalára, ahol egy független szakértő ellenőrzi a dokumentumokat, amelynek költségeit az E.ON állja. Ha az auditor szakértő is megerősíti a megtakarítást, az E.ON 20.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig jutalmazza az adatszolgáltatást.

Márkák
Írjon nekünk!