Hírek

Segítünk, hogy mit jelentenek a klíma távirányítóján lévő gombok!

Előfordult már, hogy a kezébe vette a légkondicionáló távirányítóját, és elgondolkodott azon, hogy mit jelent az a sok szimbólum? Hacsak a légkondicionáló szakember nem magyarázta el, hogy mit jelentenek a különböző szimbólumok, és mit jelentenek az egyes funkciók, azt hiszem, a legtöbb légkondicionálótulajdonosnak nagyobb problémát is jelenthetnek. Most szeretnénk elmagyarázzni a légkondicionáló távirányítóján található apró szimbólumok jelentését!

Mielőtt belekezdenénk, fontos megjegyezni, hogy több száz légkondicionáló gyártó és típus létezik, amelyek mindegyike más-más jelet használhat. Megpróbáltuk azonosítani a legfontosabb és legnépszerűbb szimbólumokat.

hirbuda-meret.png

A légkondicionáló általános beállításainak szimbólumai

Az általánosan használt szimbólumok, például a be-/kikapcsoló gomb és a hőmérséklet szabályozására használt plusz és mínusz jelek a legfontosabbak, és valószínűleg mindenki ismeri őket. Nem gondoljuk, hogy bárkinek is különösebben el kell magyaráznunk őket.

Hópehely

Minden hópehely ikon azt jelzi, hogy a légkondicionáló hűvösre van állítva (azaz hűvös levegőt bocsát ki).

Nap
Ez egyértelműen arra utal, hogy a fordított ciklusú gépeknél a klímaváltó Heat üzemmódban fog működni, azaz hideg levegő helyett meleg levegőt fog fújni, ezáltal fűt.

Vízcsepp

A klímaberendezések távirányítóin látható vízcsepp jel azt jelenti, hogy a légkondicionáló "Száraz" üzemmódban van, annak ellenére, hogy valami nedves dologra gondolunk. Hogy miért? Azért, mert ez a funkció eltávolítja a környező levegőből a kellemetlen nedvességet, miközben továbbra is hideg levegőt fúj ki.

Ventilátor

A légkondicionálón található ventilátorjelzés azt jelzi, hogy szellőztető üzemmódban van, ami azt jelenti, hogy csak ventilátorként működik, és nem hajt ki meleg vagy hideg levegőt, csak a környezeti levegőt.

Sávok
A ventilátor belső fordulatszámát az egymás melletti kis sávok mutatják, amelyek nagyíthatóak. A ventilátor gyorsabban működik, ha több sáv látható.

Automatikus üzemmód

A klímák esetében létezik automatikus funkció is, ami fenntartja a kívánt hőmérséklete, ez működik hűtési, valamint fűtési módban is. Ennek jele Lehet egy A betű, forgó nyilak között, vagy négy egymásba forduló nyíl A betű nélkül is. 

Csendes üzemmód

Ezzel a beállítással a gép a lehető legcsendesebben, a ventilátor fordulatszámának csökkentésével működik. Egy hallgatózó fickó szimbóluma, egy fenyőfa egy holddal, vagy egy kisgyermek, aki a kezét a szájára teszi, mind használható ennek jelzésére.

Függőleges légmozgás
A légkondicionáló távirányítókon található jel a függőleges irányú légáramlást jelöli. Ez a szimbólum olyan vonalakat jelöl, amelyek a sarokban kezdődnek.

Vízszintes légmozgás

Az előbbi ellentétje, a vízszintes légáram rendszerint fentről indulnak a vonalak.

Turbó üzemmód

Próbálja ki a turbó funkciót, ha nagyobb hűtésre vagy fűtésre van szüksége! Márkától függően ez a funkció hatására a gép 15-30 percig megállás nélkül maximális teljesítményen működik

Márkák
Írjon nekünk!