Hírek

Milyen előnyökkel jár egy hőszivattyús rendszer kiépítése a HORECA (étterem, szálloda..) szektorban?

Mindenekelőtt az energiahatékonyság és a környezetbarát működés a legfontosabb okok, amelyek miatt ezt a megoldást választhatjuk a HORECA (Hotels, Restaurants, Cafés) szektorban. A hőszivattyús rendszerek a külső levegőből nyerik a hőenergiát, ami azt jelenti, hogy a fűtéshez nem kell külön erőműveket üzemeltetni. Ennek eredményeként a hőszivattyús rendszer sokkal energiatakarékosabb, költséghatékonyabb, mint a hagyományos fűtési rendszerek, amelyek általában gázzal, olajjal vagy elektromos árammal működnek.

Egy étterem, kávézó, cukrászda, üzlethelyiség vagy akár egy szálloda is alkalmazhat megújuló energiát felhasználó fűtési rendszert, a megdrágult gázos fűtés és melegvízellátás helyett!

Milyen opciók alapján válasszunk?

Ha a korábbi fűtési rendszer meglévő elemei engedik, akkor gondolkozhatunk víz-levegő hőszivattyúban, ha nem, akkor a levegő-levegő hőszivattyúk számtalan formája segíthet egy gazdaságos és praktikusan kezelhető-szabályozható fűtésnek a kiépítésében, ráadásul az esetek nagy részében a nyári klímatizálás is megoldható!

Milyen előnyökkel járhat a bővítés vagy adott esetben a csere?

  • Fokozott energiahatékonyság: A hőszivattyúk kevesebb energiát használnak fel ugyanannyi hő előállításához, mint a hagyományos fűtési rendszerek, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet.
  • Költségek: Nagyságrendekkel alacsonyabb fűtési költséggel üzemeltethető.
  • Csökkentett üvegházhatású gázkibocsátás: A hőszivattyúk megújuló energiaforrásokat, például a levegőt vagy a földet használják az épület fűtéséhez, ami csökkenti a hagyományos fűtési rendszerekhez kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátását.
  • Jobb kényelem: A hőszivattyúk, képesek egyenletes és kellemes hőmérsékletet fenntartani az épületben, ami javíthatja a beltéri levegő minőségét a benne lévő szűrőbetétek által.
  • Sokoldalúság: Légkondicionálóként is szolgálhat, ami megtakaríthatja a fűtéshez és a hűtéshez szükséges külön rendszerek beszerzésének költségeit.
  • Kedvezményekre való jogosultság: Egyes közműszolgáltatók kedvezményeket kínálnak (pl. H-tarifa) a hőszivattyúra való átálláshoz, így a felhasználók számára anyagilag is előnyös lehet. 

Jelen energetikai környezetben, - figyelembevéve a továbbiakban várható szabályozásokat is, - bármilyen megújuló energiával működő rendszerre is cserélje le a meglévőt, a megtérülés ideje a korábbi 7-9 évről, akár 2-3 évre is csökkenhet!

Összességében a hőszivattyús fűtési rendszer telepítése és használata számos előnnyel jár. Ezek a tényezők kiváló választási lehetőséget biztosítanak bármely épület számára, különösen a HORECA szektorban.


REFERENCIÁINK

Referenciáink között találhat olyan projekteket, ahol eleve gáz nélküli rendszerek lettek kialakítva, és olyat is, ahol az épület gázközpontú rendszere lett sikeresen átalakítva, megújuló energiát alkalmazó eszközökkel.

Büszkén mutatjuk be "GOLDEN PALACE - GÖD" PROJEKTÜNKET!


Márkák
Írjon nekünk!