Hírek

Kiszámíthatatlan a gáz ára

Európa nagyon nehéz tél elé nézhet - mondta Julien Hoarau, a francia Engie SA nevű közszolgáltató cég EnergyScan nevű elemzőcégének vezetője. A holland tőzsdén jegyzett, európai földgázszerződések határidős árfolyama is rekordszintre nőtt.

A helyzetet sok más tényező is tovább rontja, például a tavalyi kemény tél után a tározók nagyon kiürültek, a szokásos, nyáron történő feltöltést politikai okok - főként Oroszországgal történő konfliktusok - is akadályozták.
Ha ez nem lenne elég, az európai, északi-tengeri mezők kitermelését több üzemzavar is akadályozta, és az egyik nagynak számító, hollandiai, Groningen gázmező is úgy néz ki a tervezettnél három évvel korábban kimerülhet.

A tavaly őszi tőzsdei árakhoz képest jelenleg több, mint 7x szeres áron jegyzik a földgázt, ami korábban elképzelhetetlen lett volna. Emellett az OPEC megállapodott abban, hogy nem termelnek ki a tervezettnél több olajat, ami szintén nem fog a gáz tőzsdei árának csökkenéséhez vezetni. Ugyanakkor azt is megértük, hogy a gázárak jelenleg olyan magasak, hogy fűtőértéken számolva, meghaladják az olaj árát.

A fentiek tükrében egyre érdemesebb és időszerűbb elgondolkodni a saját háztartásunk energiabiztonságán. A magyarországi - mesterségesen alacsony tartott - energiaárak bármelyik pillanatban elszállhatnak, a világpiac kiszámíthatatlanabb, mint valaha.

Cégünk által forgalmazott hőszivattyú berendezések stabilan és megbízhatóan - ingadozó árak és meglepetések nélkül - biztosítják Önnek és családjának a hűtést és fűtést. A klímaváltozás miatti valaha mért legforóbb nyarak, és egyre hektikusabb telek mellett sajnos már minden évszakban a technikára vagyunk szorulva, hogy élhető környezetet teremtsünk magunknak.
Emellett fontos megjegyezni, hogy a levegő-víz, illetve a levegő-levegő hőszivattyúink rendkívül környezetbarát technológiák.

Márkák
Írjon nekünk!