Hírek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő légkondicionálót?

A tavalyi ventillátor nem vált be? Egy új légkondicionáló vásárlása elsődleges fontosságú, tekintve, hogy a nyári hőség ebben az évben is csak fokozódni fog. Hogyan válasszuk ki a megfelelő légkondicionálót otthonunkba? Íme egy gyors útmutató, amely a megfelelő légkondicionáló kiválasztásának alapjait tartalmazza.

Kétféle légkondicionáló létezik, és talán már mindkettőt látta használatban könyvtárakban, kávézókban, otthonokban, szállodákban stb. Ezek az ablakos klímák és a split klímák.

Ablakos klíma: Az ablakos klíma egyetlen, téglalap alakú egység, könnyen karbantartható és használható. A fő előnye, hogy olcsóbb. Ez azért van, mert minden alkatrész egyetlen vázon belül van, és kisebb az esélye annak, hogy külső tényezők problémákat okoznak a belsejében.

Az ablakos klímaberendezések azonban gyakran zajosak lehetnek, és vastag falakat igényelnek a telepítéshez (9-12 hüvelyk vastagság), így nem biztos, hogy mindenkinek megfelelőek. Az ablakos klímaberendezések kapacitása is korlátozott, és nem biztos, hogy a legjobb választás nagyobb helyiségekbe.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő invertert és akkumulátort?

Split klímaberendezések: Ahogy a neve is mutatja, a készülék teljes teste ketté van osztva ezekkel. Van a belső egység, amely a szobában van felszerelve és egy külső egység, amely a falon kívül helyezkedik el. Mivel a két egység különálló, és csövekkel van összekötve, a karbantartási és telepítési költségek itt magasabbak lehetnek.

A split klímák drágábbak, de kevésbé zajosak az ablakos klímákhoz képest. Emellett bármilyen falra felszerelhetők, még akkor is, ha a fal vékonyabb.

Kapacitás

A megfelelő klímaberendezés megvásárlásához a legfontosabb szempont, amit először ki kell találni, a kapacitás. Az, hogy milyen kapacitásra van szükség, meghatározza, hogy a megvásárolt AC alulteljesít-e, vagy egyszerűen túlteljesít.

A döntést befolyásoló tényezők közé tartozik a helyiség mérete, valamint a környezeti hőmérséklet, és az, hogy a helyiség falai közül hány van ténylegesen kitéve a napnak közvetlenül kívülről (mivel ezek valószínűleg gyorsan felmelegednek).

A tonnatartalom a légkondicionáló teljesítményének kiszámítása. Talán hallottál már az 1 tonnás AC vagy 1,5 tonnás AC kifejezésekről. A légkondicionálók területén az 1 tonna alapvetően azt az energiamennyiséget jelenti, amely 1 tonna (1000 kg) jég teljes vízzé olvasztásához szükséges.

Kisebb helyiségek esetében megelégedhetünk egy 1 tonnás klímaberendezéssel, de nappalik, kis irodák és más nagyobb területek esetében 1,5 tonnás klímaberendezésre lehet szükség. 

Energetikai besorolás

A mai légkondicionálók, a hírekkel ellentétben nagyon energiatatkarékosak. Könnyen szabályozhatjuk a költségeket, ha olyan modellt választunk, amely jó energiaminősítéssel rendelkezik.

Mindig keressük a BEE energiaosztályozó matricát az új készüléken. Minden klímaberendezés az Energiahatékonysági Iroda 5 csillagos skálájával lesz ellátva. Ez a minősítés határozza meg, hogy a légkondicionáló mennyire jó energiahatékonyságú. Mindig próbáljunk meg 5 csillagos modellt választani, mivel ezek segítségével hosszabb távon a legalacsonyabb felhasználási költségeket kapjuk.

Inverteres és nem inverteres AC-k

Az inverter az, ami az egyenáramot (DC) (AC) -re alakítja át, és amikor a légkondicionálókról van szó, találhatunk inverteres és nem inverteres AC-ket is.

A nem inverteres AC-knél a kompresszor fix fordulatszámon működik. Be- vagy kikapcsolható. A használat során a kompresszor bekapcsol és addig működik, amíg a helyiség el nem éri a kívánt hőmérsékletet, majd kikapcsol, csak akkor kapcsol be és hűti le újra, amikor a hőmérséklet ismét melegedni kezd.

Az inverteres légkondicionálók a fali aljzatból származó váltóáramot egyenárammá alakítják, majd vissza váltóárammá a készüléket működtető kompresszor számára. Ennek célja, hogy lehetővé tegye a kompresszor szabályozottabb működését, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a hőmérséklet jobb és hatékonyabb kezelését.

Bár drágábbak az inverteres klímaberendezések egyenletesebb hőmérsékletet biztosítanak és kisebb zajt termelnek. Akkor keressünk inverteres klímaberendezést, ha azt tervezzük, hogy a légkondicionálót egész évben folyamatosan használjuk. Ha azt tervezzük, hogy ritkán használjuk a készüléket, akkor egy hagyományos, nem inverteres klímaberendezés is elegendő lehet.

Márkák
Írjon nekünk!