Hírek

Fűtés klímával

Már elmúltak azok az idők amikor az emberek úgy gondolták, hogy csak gázzal fűthetünk. És most nem tárgyaljuk a hagyományos fűtési rendszereket, az alacsony hatásfokkal működtethető és erősen levegő szennyező, szilárd tüzelésű kazánokat.

Sokan azt gondolják, hogy árammal költségesebb fűteni, mint gázzal. Ez igaz lehet, amennyiben valamilyen elektromos panelt használunk, mely a betáplált villamos energiát közel azonos teljesítményű fűtési hővé alakítja. Azonban, ha klímával fűtünk (ami tulajdonképen egy levegő-levegő hőszivattyú) az áram a klíma berendezés működtetéséhez szükséges, az előállított fűtési energia ennél jóval több.

Példáulegy 3,5 KW-os klíma fűtési üzemmódban fogyaszt 1,0 KW áramot óránként, de a leadott fűtési hőenergia 3,5 kW lesz. Így már látható, hogy jóval kedvezőbb lehet klímával fűteni, mint gázzal! De nézzük a konkrét számokat.

1 m3 földgáz fűtőértéke 9,5-10 kWh, ami 90%-os hatásfokkal számolva egy gázüzemű fűtőberendezésben 1 m3 földgáz eltüzelésével kb. 8,5-9 kWh hőenergia hasznosul.Nézzük az árakat: 1m3 gáz ára 100-115 Ft (számoljunk átlag 107,5 Ft-tal)
1m3 gáz fűtőértéke kb.8,8 KWh= 1kW energia 12,21 Ft

Syen Muse inverter 2.7kW hűtő-fűtő klíma szett

Mennyibe kerül klímával fűteni?
1 kWh villamos áram ára 37 Ft, de fűtésre igényelhetünk a szolgáltatót „H” tarifát, melynek díja 23 Ft/kWh. A fentiekből láttuk, hogy egy klíma hatásfoka (COP érték) 3,5 vagy ennél jobb is lehet. Klímával egy 1kW fűtőenergia ára 6,57 Ft

Láthatjuk, hogy klímával (levegő-levegő hőszivattyúval) fűteni sokkal olcsóbb, mint gázzal.

A klímás fűtése hatalmas előnye az, hogy a levegőt, nagyon gyorsan fűti fel, ezért a hőérzetünk nagyon jó lesz rövid idő alatt, ami más fűtéseknél jóval hosszabb időt vesz igénybe. Használhatjuk a készüléket télen nem vagy ritkán használt épület temperálására is. Ilyenkor a készülék 8°C -os állandó hőmérsékletet biztosít.

Mi elsősorban SYEN és a GREE cég típusait forgalmazzuk, mert ezek a készülékek a hűtési képesség mellett a fűtésre is előkészítettek, akár -20°C alatt is képesek dolgozni. 

FŰTÉSRE IS OPTIMALIZÁLT KLÍMA AKCIÓ!

Syen Muse inverter 2.7kW hűtő-fűtő klíma szett, MOST -1️⃣0️⃣% készülékkedvezménnyel, 233 172 Ft helyett 209 855 Ft- ért!

SZERELTESSE BE KLÍMÁJÁT -2️⃣0️⃣% munkadíj kedvezménnyel!

Műszaki adatok

MÁRKA

Syen

KIVITEL

Lakossági

SZÍN

Magasfényű fehér

ENERGIAOSZTÁLY H/F

A++/A+

HŰTŐTELJESÍTMÉNY

2,7 kW

FŰTŐTELJESÍTMÉNY

3 kW

SEER/SCOP

6,8/4,1 W/W

SZOBAMÉRET

18 m2

BELTÉRI ZAJSZINT

40/37/35/32/30/28/26 dB(A)

HŰTŐKÖZEG

R32

CSŐMÉRET

6/10 mm

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

G10 inverter technológia, Wi-Fi vezérlés, -22°C Fűtési működési tartomány, I-Feel funkció, 8°C-os temperálás, Többszörös szűrőrendszer, Cold Plasma szűrő, H-tarifa igényelhető, Kompresszor karter és csepptálca fűtés, LED kijelző, „Turbo” hűtés, Csendes üzemmód, Kellemes éjszakai mód, 24 órás időzítő

JÓTÁLLÁS

3+2 év

További információ a klímáról:
https://syen.hu/syen-klima/syen-muse-inverter-2-7-kw-klima-szett/

AZ AKCIÓ 2021 december 31-ig vagy a készlet erejéig tart.

Kérje személyre szabott árajánlatunkat.

Ajánlatkérés
https://www.enerway.hu/hu/kapcsolat
Az ajánlatkérés egyszerű és mindössze egyetlen percet vesz igénybe! 

Enerway Kft. a pihentető alvás aktív támogatója

☎️ +36 46 742 966
Email: info@enerway.hu

#klímaakció #enerway #miskolc #klímaszerelés #klímatelepítés #felmérés #kivitelezés #miskolciklíma #klímatechnika #klímakarbantartás #klímabeszerelés #klímáshűtésfűtés #légtechnika #megújulóenergia #gépészet #SYEN #SYENMUSE #fűtésklímával #klímávalfűtés 

Márkák
Írjon nekünk!