Hírek

Eszméletlen ütemben fogynak a hűtő-fűtő klímák! Tényleg költséghatékonyabbak még a rezsiemelés után is?

Egyre többen gondolkodnak azon, hogy a növekvő költségek miatt a teljes gázfűtéses rendszerüket elektromos megoldásra cserélik. Az egyik legegyszerűbb opció erre a légkondicionálás. 

Hál istennek, kis országunkban a fűtési szezon nagy részében nincs olyan hideg, hogy a berendezések hatékonysága csökkenne. Nézzük, mire érdemes odafigyelni, ha klímával fűtünk és hogy, nagyjából mennyibe kerülne egy átlagos ház fűtése légkondícionáló berendezéssel.

Az emelés bejelentése óta szinte mindenki azon gondolkodik, hogyan csökkenthetné a számlái összegét. Mivel az áram "csak" körülbelül kétszer annyiba kerül, mint a kormány által meghatározott felső határ, szemben a gáz árának több mint hétszeres emelkedésével, sokak számára megoldást jelenthet az árammal való fűtés.

A legtöbben nem a nyári hőség, hanem a fűtéskorszerűsítés miatt jönnek, és gyorsan szeretnének első kézből származó információkat kapni. Szinte kivétel nélkül minden egyes ügyféllel folytatott beszélgetésben érezhető az energiatudatosság motivációja.

Jobb, mint a gázfűtés?

A jelenleg forgalomban lévő légkondicionálók működési elve alapján a hagyományos fűtéshez képest akár négyszer annyi fűtési energia nyerhető a villamos energiából, azaz 1 kilowatt villamos energiával akár 4 kilowatt fűtési teljesítmény is előállítható, ahogyan azt a SCOP műszaki adatokban mutatja.

Az ország időjárási viszonyai különösen kedveznek a légkondicionálóval való fűtésnek, mivel a fűtési szezon nagy része nem túl hideg, és átmeneti időszakra esik. A légkondicionálók nagyon hatékonyan fűtik a helyiségeket.

Márkák
Írjon nekünk!