Hírek

Energiatakarékos Megoldások Otthonunkban - Spóroljunk pénzt klímával!

Az otthoni komfort és energiahatékonyság korszakának hajnalán, a magyar háztartásokban a légkondicionáló berendezések egyre inkább teret hódítanak. Ami korábban luxusnak számított, mára szükségességgé vált az éghajlati változások és a hosszabb, forró nyarak tükrében. A régi, elavult klímák nemcsak vizuálisan kellemetlen látványt nyújtanak, hanem a magas zajszintjükkel és jelentős energiafelhasználásukkal is jelentős mértékben hozzájárulnak a háztartások rezsiköltségeinek növekedéséhez.

Manapság a klíma csere nem csupán a komfortérzet növelésében, hanem költséghatékonyság szempontjából is megtérülő befektetés. A modern, 10 évnél fiatalabb berendezések energiahatékonysága és a továbbfejlesztett funkciók, mint a párátlanítás és a levegő tisztítása, hosszú távon pozitív hatással vannak a felhasználók életminőségére és pénztárcájára egyaránt.

A rezsicsökkentett tarifák mögötti megnövekedett árak fényében pedig egyértelművé válik, hogy a modern klímák alkalmazása akár 30%-os megtakarítást is eredményezhet a fűtési költségeken. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a legújabb légkondicionálók nem csupán hűtenek a kánikulában, hanem a téli hidegben fűtési célra is alkalmazhatók.

A kereslet a folyamatosan változó igényekhez alkalmazkodva az elmúlt években folyamatosan növekedett, azonban a jelenlegi gazdasági helyzet visszaesést eredményezett. A magas kezdeti költségek sok család számára megfizethetetlenné tették a modernizációt, ami a kereslet csökkenését eredményezte. Egy alap légkondicionáló beszerelése 300 ezer forinttól kezdődik, de a befektetés már 2-3 éven belül megtérülhet a rezsimegtakarítások révén.

A szakemberhiányt és a tavaszi szerelési szezonra való előkészületet figyelembe véve, már jóval előre érdemes gondoskodni a szükséges időpont foglalásáról. A klímacsere program keretében a régi készülékek beszámítása is lehetséges akár 150 ezer forint értékben, amely tovább csökkentheti a beruházás költségét.

Az árak stabilizálódása és a kismértékű csökkenés lehetővé teszi, hogy a magyar családok szélesebb köre is hozzáférjen a modern klímaberendezésekhez, amelyek nem csupán komfortosabbá teszik otthonukat, hanem jelentős mértékben csökkentik az éves energiaköltségeket is. Az előretekintő fogyasztóknak érdemes minél hamarabb élniük a kedvező piaci feltételekkel és befektetniük a jövőbeli megtakarítások reményében.

Márkák
Írjon nekünk!