Hírek

DVTK Projekt

A Diósgyőri Stadion Miskolc emblematikus helye. Különleges és  kiemelt feladatnak tekintettük, mikor megnyertük az új stadion hőszivattyús hűtési-fűtési rendszerének kiépítési munkálatait.
VRF rendszert /Változó Tömegáramú Rendszert/ kellett megvalósítanunk az épülő stadion területén, a tervek szerint eljárva,  Toshiba gyártmányú készülékeket használtunk.
De mit is takar a  Változó Tömegáramú Rendszer fogalma? Ez egy olyan "klíma" készülék, amikor egy kültéri rendszerhez akár 30-40 beltéri egység is tartozhat, de van olyan rész is a stadionban, ahol nem klasszikus beltéri egységeket látunk, hanem a szellőztető rendszeren keresztül valósul meg a hűtés-fűtés, ahová egy nagy teljesítményű kaloriferen (hőcserélő) visszük be a szükséges energiát.Tehát változatos módon alakítottuk ki az egyes irodák, konferenciatermek hűtését-fűtését.
Egy ilyen nagy létesítmény légkondicionálásának megvalósítása természetesen nem kis kihívás, hiszen sok részfeladat összehangolására volt szükséges ahhoz, hogy az egész rendszer jól működjön  a megrendelő,  de leginkább Miskolc sportot szerető  lakosságának megelégedésére.

 

Márkák
Írjon nekünk!