Hírek

Akár 70%-ot is megtakaríthatunk, ha gázfűtés helyett klímával fűtünk!

A split klímás fűtés ma már nem fehér holló, sokan váltanak levegő-levegő hőszivattyúra, mert sokkal olcsóbb megoldást kínál, mint a gázzal vagy más elektromos eszközzel való fűtés.

Ha szeretnénk otthonunkat ezen a télen is melegen tartani, akkor érdemes minél előbb átváltani a H-tarifára, mert egy hűtő-fűtő klíma mérföldekkel energiatakarékosabb és hatékonyabb, mint a gázfűtés. 

A kormány javaslatcsomagjának egyik része, hogy klímás fűtésre ösztönzze a lakosságot. Jelenleg a lakások háromnegyede vezetékes gázt használ és a rezsiszabályozásnak köszönhetően rettentő nagy terhet mér az átlagon felül fogyasztókra.

Mielőtt nekiállnánk szétbontani a lakást, mindenképp tájékozódjunk, ugyanis a split klíma is egy hőszivattyú és ha hűtő-fűtő klímát szereltetünk be, azzal fűteni is tudunk. Ez kiválthatja a gázfűtést a legtöbb helyiségben, így csak ott kell gázzal fűteni, ahova nem ér el a klíma hatása. Ezzel elkerülhetjük, hogy átlépjük a havi korlátot.

A H tarifa október 15. és április 15. között kedvezményes tarifával kalkulál, április 16. és október 14. között pedig normál A1 tarifával. A hőszivattyús technológia jelentős költségmegtakarítást jelent, mivel a H-tarifa használatára nem vonatkoznak fogyasztási korlátozások. A H tarifa önmagában nem biztos, hogy elegendő a hőszivattyú telepítéséhez, szükséges lehet a hálózati teljesítményt 32 amperre növelni.

Egy kb. 85-95 nm-es lakás esetében gázkonvektorral, 2100 köbméter fogyasztásnál az éves számla 500-550 ezer Ft lesz. Ezzel szemben levegő-levegő hőszivattyús rendszerrel (klímákkal) ez kb. 150-200 ezer Ft lehet!

A hőszivattyús megoldás jelenleg a leggazdaságosabb módja a villamos energiával való fűtésnek. Mivel főként megújuló energiával működik, a ma elérhető legköltséghatékonyabb és legkörnyezetbarátabb fűtési megoldás.

MISKOLC KLÍMA AKCIÓ!

Márkák
Írjon nekünk!